Звернення настоятеля храму

 

Слава Ісусу Христу!
Вельмишановні брати та сестри, 
гості нашого сайту!

Вітаємо Вас на Інтернет-сторінці 
Свято-Миколаївської церкви м. Острога

Метою створення сайту стало наше намагання інформувати відвідувачів про діяльність громади та історію її створення, про покровителя нашого храму – Св.Миколая-Чудотворця, про людей, які доклали багато зусиль та здоров’я на відновлення Богослужінь у невеличкій капличці, яка ще донедавна служила місцем молитви та слави Всевишньому. Будемо також розповідати про фундаторів нашого храму, які трудяться на славу Божу. На сторінці сайту Ви можете ознайомитися з парафіяльними новинами, з розкладом богослужінь, бо не завжди є час та можливість приходити до церкви щонеділі і в свята.

Важливим  для нас є інформування широкого кола людей про хід будівництва  нового храму – Свято-Миколаївської церкви, яку ми відновлюємо із забуття – першого православного храму у м. Острозі, побудованого у сер. ХІV ст.

Чим відрізняється наш час від середньовіччя? Відмінностей є багато, але саме у ті далекі часи історія Острога ряснить не лише просвітниками, а й жертводавцями, які будували храми не лише у містах, але й у душах і увійшли в історію як подвижники церкви.

І сьогодні, через багато століть, жертовність та віра залишаються вкрай важливими  для спасіння людської душі. Саме тому ми звертаємось до всіх небайдужих християн з проханням долучитись до спільної праці – будівництва Церкви. Пройдуть роки, століття, а  храм, до спорудження якого Ви внесете свою частку, буде свідченням вашої жертовності, і Ваші імена будуть згадуватись перед престолом Всевишнього кожного богослужіння. Бо, як каже апостол Павло, «хто  скупо сіє – той скупо жатиме, а хто сіє щедро – той щедро жатиме… Бо що людина посіє, то пожне. І хто сіє для власного тіла свого, той від тіла тління пожне. А хто сіє для духа, той від духа пожне життя вічне».

Від імені громади
з молитовною подякою,
Благочинний Острозького району,
настоятель  Свято-Миколаївської церкви ПЦУ
прот. Юрій Лукашик

 

 

 

 

 

З Днем вишиванки!

Дорогі брати і сестри! Щиро вітаю вас з прекрасним святом неповторної, барвистої української культури – Днем вишиванки. Вишиванка – наша національна святиня. Вона символізує зв’язок поколінь, пробуджує високі патріотичні почуття в серці кожного українця. Вишиванку називають кодом нашої нації, унікальним народним символом, що вирізняє та єднає усіх українців. Вишиту сорочку, вишитий рушник передають з роду в рід, бережуть як безцінну реліквію. Вишивану сорочку українці одягали з давніх-давен, адже свято вірили, що вона захищає від усього злого та є оберегом.

Читати далі

Христос воскрес! Воістину воскрес!

Прийміть найщиріші вітання з радісним днем Воскресіння спасителя нашого Ісуса Христа! 

Цей день в Україні традиційно називаємо Великоднем, що є символом відродження життя. Чудо Христового Воскресіння об’єднує всіх нас вірою у перемогу світла над темрявою, добра над злом, життя над смертю. Сьогодні ми відкриваємо Богові свої душі, просимо наповнити їх духовною силою і надією. Саме в ці дні ми сповнюємося вірою у подолання страшної епідемії і припинення російської війни проти України.

Бажаю вам душевної чистоти, гармонії, здоров’я, миру та спокою в сімейних оселях. Нехай Чудо Воскресіння Христового надихає нас на добрі та праведні справи. Нехай Пасхальне Свято стане для кожного початком нового життя – кращого і добрішого.

Читати далі

«Тільки своя рідна церква зможе, як мати, піклуватися про своїх людей» – благочинний Юрій Лукашик

6 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій передав предстоятелю новоствореної Православної церкви України Епіфанію Томос про автокефалію. Це визначна подія, яку можна вважати відновленням історичної справедливості. Адже православ’я зародилося на теренах України і почало поширюватися через місіонерів, що проповідували Євангеліє із Києва по всій Київській Русі. Про Томос, яким надано незалежність Православній Церкві України, я поспілкувалася з настоятелем Свято-Миколаївської церкви ПЦУ, протоієреєм, благочинним Острозького району Юрієм Лукашиком.

 

Читати далі

Радісних Різдвяних свят!

Кожного року радісно і з духовним піднесенням ми святкуємо найвеличнішу подію усіх часів – Різдво Господа нашого Ісуса Христа. Це велике чудо, тому що невмістимий і нічим необмежений Бог вміщається в утробі Пресвятої Діви, невидимий Господь стає видимою людиною, Безначальний бере початок від людської плоті й крові.

Дві тисячі років тому Він прийшов у світ і започаткував наше спасіння. Це неповторна у своїй суті спасенна подія, яка спонукає нас прославляти, дякувати і поклонятися Господу. Він приніс нам світло Божої правди, тобто світло святої віри та обдарував нас новим, християнським життям, яке є запорукою нашого майбутнього вічного життя і щастя в Небі.

 

Читати далі

Розклад богослужінь

29 березня 2024 р. - П'ятниця.
17.00. Вечірня з чином Пасії.

30 березня 2024 р. - Субота.
Поминання померлих.
9.00. Літургія. ПАНАХИДА.
17.00. Вечірня.

31 березня 2024 р. - Неділя.
2-га неділя Великого посту. Глас 2. Свт. Григорія Палами.
9.00. Літургія. Молебень.
Поминання спочилих (ПАНАХИДА) не звершується.

 

Цікаво та актуально

 

  

 

 

 

Банківський рахунок Релігійної громади Свято-Миколаївської парафії (01 липня 2020 р.)
 
 



Збір коштів