30 вересня православна церква вшановує пам'ять святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії

 
Віра, надія та любов – основновні християнські чесноти, які втілились у житті трьох юних мучениць та їхньої матері Софії. Сьогодні саме той день, коли ми вшановуємо їхню пам’ять. Усім своїм життям, хай яким недовготривалим воно було на землі, Віра, Надія, Любов засвідчили, що жодні тортури безсилі перед могутністю дії Святого Духа: «Якщо Бог за нас, то хто проти нас? Той, Який Сина Свого не пощадив, а видав Його за всiх нас, як з Hим не дарує і нам всього? Хто буде звинувачувати обраних Божих? Бог виправдовує їх. Хто осуджує? Христос Iсус помер, але й воскрес: Вiн i праворуч Бога, Вiн i пiклується за нас. Хто вiдлучить нас вiд любови Божої: скорбота чи утиски, чи гонiння, чи голод, чи нагота, або небезпека, чи меч?» (Рим. 8: 31 – 35).
Великий подвиг святих мучениць ознаменував перемогу смиренної праведності над жорстокістю. У часи гонінь на християн свята Софія разом із юними доньками вразила твердістю своєю віри самого імператора Андріана, який після численних спроб зламати силу духу Божих обраниць піддав їх нелюдським тортурам. Згорьована мати особисто поховала замучених доньок. Святу Софію Господь забрав до Себе на третій день її безперервної молитви біля могили дітей. Уся та безпощадність, з якою були вбиті три дівчинки, – доказ не перемоги, а слабкості перед тією вірою, надією та любов’ю, що всеохопно панували в серцях мучениць.
У день пам’яті такої відданої жертовності заради Господньої істини маємо пам’ятати про те, що віра, надія та любов – певні етапи нашого шляху до Бога, бо тільки через віру в Господа народжується надія, а з нею – безмежна любов, що супроводжуватиме нас усе життя.
Сьогодні бажаю кожному християнинові, аби святі мучениці, які уособлюють ці християнські чесноти, стали постійними покровительками вашого розуму та сердець.
pomisna.info

 

Розклад богослужінь

29 березня 2024 р. - П'ятниця.
17.00. Вечірня з чином Пасії.

30 березня 2024 р. - Субота.
Поминання померлих.
9.00. Літургія. ПАНАХИДА.
17.00. Вечірня.

31 березня 2024 р. - Неділя.
2-га неділя Великого посту. Глас 2. Свт. Григорія Палами.
9.00. Літургія. Молебень.
Поминання спочилих (ПАНАХИДА) не звершується.

 

Цікаво та актуально

 

  

 

 

 

Банківський рахунок Релігійної громади Свято-Миколаївської парафії (01 липня 2020 р.)
 
 



Збір коштів